foto vinyes
foto vinyes

Sui Generis és un vi exclusiu, fruit de vells ceps, poc productius però de gran qualitat. Les vinyes ocupen 6,5 hectàrees, en el cor de la jove D.O. Montsant, als termes municipals de Masroig (Coma de Calderers) i Els Guiamets (Vinya Vella i Aubaga).


La infertilitat d'aquest terra argilosa i calcària obliga els ceps a cercar la humitat terra endins però l'esforç que li suposa queda ben recompensat per la qualitat resultant, perquè se n'obtenen grans vins. Les varietats conreades són les més tradicionals de la regió: hi dominen la carinyena i la garnatxa.


Som tres els viticultors que, l'any 2004, ens vam llençar a l'aventura de cuidar aquests ceps: Marie-Amélie Ponce, Philippe Jobert i Jordi González. Fem una agricultura respectuosa amb el medi ambient, tot i que no és estrictament ecològica. És una viticultura tradicional i utilitzem els tractaments convencionals tan sols si amb els ecològics no n’hi ha prou. No apliquem herbicides i utilitzem els mínims fitosanitaris imprescindibles d’acord amb les necessitats climatològiques de l’any, i aptes per l’agricultura ecològica, com ara el coure contra el míldiu o el sofre contra la cendrosa.

 

Al Mas de l'Aleix hem replantat una hectàrea de vinyes amb les varietats cabernet sauvignon, garnatxa i syrah que cultivem seguint el mètode biodinàmic. 

Celler Sui Generis SCCL

Mas de l'Aleix s/n
43886 Renau

 

Tel.: (+34) 670265764

E-mail:

info@celler-suigeneris.com

sui@celler-suigeneris.com

Instagram: suibysuigeneris

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Celler Sui Generis SCCL